Casc urbà

  PLAÇA MAJOR

 

Centre de la població i lloc on es vertebren i realitzen la major part de les activitats socials. Destaca per les seues dimensions i pels pòrtics que l’envolten. Antigament era el Pla de la Creu, situat a les afores de la localitat, el desenvolupament demogràfic i urbanístic la va convertir en la Plaça de la localitat i lloc de concentració de tota la vida urbana. En la plaça es troben ubicats els edificis més importants del poble, destacant el Palau dels Osset, el palau dels Fort i la Casa de la Vila o Palau de les Escaletes.

 

ERMITA DE SANT JOSEP I CALVARI

Format pel conjunt de l’edifici de l’ermita, el jardí-mirador del riu Caldes i el calvari. El calvari es va realitzar amb motiu del II Centenari de l’arribada de les reliquiers de Sant Vito a la localitat en 1.886. L’ermita té un pòrtic cobert amb seients monumentals d’accés a la capella. Presidia l’altar un quadre – retaule de la Sagrada Família i adornaven les parets laterals unes pintures a la cola que representaven el poble de Forcall

ESGLÈSIA DE L'ASSUMPCIÓ

Es tracta d’una església de nau renaixentista, ampla i amb molta llum. Proporcionada i molt ben decorada. La primitiva església gòtica fou destruïda en les guerres carlines i d’ella tan sols es va poder aprofitar el presbiteri. En l’exterior mostra finestrals, gàrgoles i un rosetó, tots ells gòtics i en l’interior un presbiteri amb original templet i falsa girola per darrere. Destaca sobre l’altar un fresc de l’Assumpció del pintor Cruella que té 150 metres quadrats.

CASA DE LA VILA O PALAU DE LES ESCALETES

Es tracta d’un edifici gòtic que ha tengut moltes funcions al llarg de la seua història. En l’actualitat es troba dividit en tres estances:

Mesón de la Vila en els baixos de l'edifici

Antic Ajuntament, Museu i Sala d'actes, en la primera planta

Oficines municipals en l'antiga esglèsia de Sant Miquel

La part més antiga l’ocupa el Mesón de la vila, destacant els gruixuts murs i els arcs de silleria. D’esta manera es tractaria d’un edifici gòtic públic, que els primers anys del s.XVII va renovar ka seua façana principal per tal d’adaptar-la als nous gustos. Com elements de major interès arquitectònic cal destacar a més de la façana amb la seua escala d’anada i tornada i torreó de canter llaurat, la sala de la Congfraria de Sant Miquel ( actuals oficines municipals) construïda en la segona meitat del s.XV i en connexió amb la Plaça porticada del s.XVI.

 

FORN DE LA VILA

Es tracta del forn d’Europa en funcionament de més antiguitat. Sent un edifici de planta baixa i coberta amb un aigua. Del mur tester s’obrin dos forats resolts amb arcs, un de mig punt i altre apuntat. Estes obertures corresponen a dos forns de llenya, un dels quals no es troba en funcionament.

 

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal